Preživjeti i uspijeti u poslovnom svijetu

Savjeti trikovi i primjeri kako to napraviti 

Želite li se istaknuti na poslu, ali samo iz pravih razloga. Važno je napraviti dobar dojam na svog šefa. Ako ste to učiniti, on ili ona će vam sve više davati veću odgovornost. To pak može dovesti do promocije i podizanja plaće.

Evo devet načina kako impresionirati svog šefa.

1. Koristite Pravilno Uredska Pravila
Vaš šef će ga cijeniti ako slijedite uredska kao i vaši suradnici. Na primjer, trebate koristiti svoj mobilni telefon korektno, pristojno ponašanje, a i znati kako napisati službeni e-mail za poslovnu korespondenciju i kako koristiti telefon na poslu.

2. Priznajte svoje pogreške
Kada pogriješite na poslu, što svatko nužno radi u nekom trenutku, priznajte. Ne treba zanemariti svoju pogrešku ili svaliti krivnju na druge. Umjesto toga, morate preuzeti odgovornost i smisliti način kako bi je riješili. Vaš šef ne mora biti previše sretan jer ste pogriješili za početak, ali je barem će prepoznati da ste dobro reagirali.

3. Bolesni dolazite na posao
Mislite li da će dolazak na posao kada ste bolesni, umjesto boravka kod kuće impresionirati vašeg šefa? Razumni šef zna da bolesni zaposlenik ne samo da nije produktivan, on ili ona može proširiti bolest po uredu tako da i ostali budu bolesni. Uzmite bolovanje kad je to potrebno. Vaš šef i vaši suradnici će to cijeniti.

4. Reagiranje u stresnoj situaciji
Kada se dogodi nešto neočekivano, na poslu, tko će napraviti bolji dojam na šefa: radnik koji paničari ili onaj koji nešto poduzima da se to riješi.? Naravno, šef će bolje mišljenje imati o radniku koji se bavi krizom brzo i učinkovito.

5. Znati o kojim temama treba izbjegavati raspravu
Držanje daleko od tema koje druge mogu napraviti da se osjećaju neugodno ili doprinose na radnom mjestu svađi može učiniti da vas šef vidi u pozitivnom svjetlu, Teme koje nisu dobre za atmosferu na radnom mjestu su razgovori koji uključuju politiku, religiju, i neprestano rasprave o svojim zdravstvenim i drugim osobnim probleme.

6. Učinkovito upravljanje svojim vremenom
Vaša sposobnost za dovršetak projekata na vrijeme će vam pomoći da vaš šef misli dobro o vama. Trebali bi pokazati da znate kako upravljati svojim vremenom učinkovito, predajete u projekte na vrijeme, ili, ako je to moguće, prije nego što te termin za iste.

7. Odijevanje na odgovarajući način
Nošenje prave odjeće za rad i, što je najvažnije, ne nositi krivu odjeću, će vas staviti u milost šefa. Trebate odjeću za "ulogu koju igrate". Ako težite biti vođa na poslu, odijevajte se kao vođa

8. Izbjegavati vrijeđanje suradnika
Vaš šef će vas cijeniti ako ne činiti stvari koje vrijeđaju vaše suradnike. Uvijek pokažite poštovanje prema njima. Posljednja stvar šef želi je da mu se ukazuje na nepristojno ponašanje nekog od njegovih zaposlenika.

9. Predstavljanje svoju tvrtke dobro na poslovnim skupovima
Kada ste na poslovnom sastanaku u ime svog poslodavca, vaš šef će ga cijeniti ako sve napravite da ostavite dobar dojam.

 • All
 • Ponašanja,
 • Posao,
 • Pravila,
 • Ured,
 • Pravila ponašanja na radnom mjestu Poslovni lideri razumiju da su dobri onoliko koliko su dobri ljudi koje rade za njih i večina potiče svoje zaposlenike da budu korektni jedni prema drugima. Da bi to učinili, morate slijediti određene smjernice socijalnog
  Read More
  • Ponašanja,
  • Posao,
  • Pravila,
  • Ured,
 • Želite li se istaknuti na poslu, ali samo iz pravih razloga. Važno je napraviti dobar dojam na svog šefa. Ako ste to učiniti, on ili ona će vam sve više davati veću odgovornost. To pak može dovesti do promocije i podizanja
  Read More