Što raditi na razgovoru za posao, a šta ne?

Sto raditi na razgovoru za posao a šta ne

Šta raditi na razgovoru

Pripremanje je ključno za ostavljanje dobrog dojma. Savladajte ove priručne tehnike kako bi pridobili poslodavca:
Na razgovor dođite pet minuta ranije , za kašnjenje nema izgovora.
Pozdravite voditelja razgovora imenom.
Pričekajte da vam ponude da sjednete. Sjedite uspravno i izgledajte zainteresirano i spremno. Aktivno govorite i slušajte. Smiješite se. Održavajte kontakt očima. Slijedite pravac razgovora ali na samom početku razgovora tražite da vam opišu radno mjesto i njegove osobine kako bi lakše izabrali svoje vještine koje su poslodavcu najbitinije i izdvojili ih.
Iznesite svoje dobre osobine činjenično i iskreno. Imajte na umu da ste Vi ta osoba koja se najbolje može „prodati“ kao idealan kandidat za posao. Navedite ih da shvate zašto ste im baš Vi potrebni kao novi član kompanije.
Uvijek se ponašajte kao da je to radno mjesto stvoreno za Vas.
Nikad ne zatvarajte vrata nekom poslu ili šansi. Bolje je da slobodno birate između više zaposlenja nego da ste prisiljeni prihvatiti samo jedno.

Što ne raditina razgovoru za posao?

Ne odgovarajte sa da ili ne. Koristite KAR tehniku kad god je moguće (Kontekst, Akcija, Rezultat ). Podijelite činjenice o sebi koje su važne za ovo radno mjesto.
Nemojte lagati. Uvijek istinito odgovarajte na pitanja, iskreno i sažeto.
Ne koristite ponižavajuće opaske o svojim prijašnjim poslodavcima ili kolegama.
Nemojte pretjerano objašnjavati. U slučaju ako razgovor skrene na politiku ili ekonomiju odgovarjte iskreno, ali škrto.
Nemojte pokazati obeshrabrenost. Ako steknete dojam da je razgovor krenuo krivim putem i da ste na putu da dobijete odbijenicu, nemojte pokazati obeshrabrenost ili paniku. Katkad je to trik kojim Vaš potencijalni poslodavac želi vidjeti Vašu reakciju na takav tijek razgovora.
Pitajte o plaći, bonusima, godišnjem odmoru,...To pitanje prepustite poslodavcu samo ako uvidite da će on prvi potaknuti taj dio razgovora.
Bez obzira na sve, informurajte se o svojoj tzv. tržišnoj vrijednosti kako bi i sami po potrebi mogli specificirati svoja očekivanja u vezi plaće i njen raspon.

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Razgovor za posao je druga stepenica koju morate proći prema cilju, a to je dobivanje posla. Intervju za posao je vrsta testa za zapošljavanje koji uključuje razgovor između podnositelja zahtjeva za radno mjesto i predstavnika
  Read More
 • 48h sati prije razgovora za posao i kako ih najbolje iskoristiti   Čestitamo! Pažljivo ste sastavili impresivno pismo o tome zašto ste idealni kandidat za to radno mjesto, a životopisom ste potvrdili da posjedujete relevantne
  Read More
 • Kako se obući za razgovor za posao Prvi dojam koji potencijalni poslodavac stekne o vama je najvažniji. Prvi dojam na razgovoru će se temeljiti na tome kako izgledate i kako ste obučeni. Zato je to,
  Read More
load more hold SHIFT key to load all load all